Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Λουκουμάς ...της παραλίας!


Όλοι έχουμε φάει στην παραλία λουκουμά με ζάχαρη από τους πλανόδιους πωλητές. Γίνονται πολύ εύκολα και είναι πολύ νόστιμοι.
Υλικά για τη ζύμη:
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 και 1/2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
1 και 1/2 φακελάκια ξερή μαγιά


Βάζουμε  όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε για λίγο να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη . Σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.


 Όταν η ζύμη είναι έτοιμη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλο και κόβουμε με ένα ποτήρι του νερού στρόγγυλους δίσκους.


 Με ένα καπάκι αφαιρούμε το εσωτερικό μέρος της ζύμης και αφήνουμε τους δίσκους πάλι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστουν. Πάνω σε χαρτάκι αντικολιτικό



  Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι ηλιέλαιο και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τους λουκουμάδες.Να μην καούν εξωτερικά και μείνουν μέσα άψητοι.


 Τους βγάζουμε πάνω σε σαπροφυτικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι .



 Μόλις κρυώσουν λίγο τους πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη

 
                                     Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη κανέλα

 Μικρό μυστικό!
   Τα μικρά χαρτάκια πάνω στα οποία βάζουμε τους δίσκους της ζύμης να φουσκώσουν μας διευκολύνουν να περνούμε ένα ν έναν για να τους τηγανίσουμε


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και ο αλμυρός λουκουμάς με τυρί της αρεσκείας μας είναι ότι πρέπει