Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Μανιταρόπιτα με φρέσκα μανιτάρια του δάσους Βολίτες!


 Με τόσα μανιτάρια που μαζέψαμε δεν θα μπορούσα να μην φτιάξω μία μανιταρόπιτα.


Στρώνουμε στο ταψί ένα χονδρό φύλο χειροποίητο ή σφολιάτα


Ετοιμάζουμε τη γέμιση  
Συνταγή εδώ: http://manitarosyntages.blogspot.gr/2008/10/blog-post_29.html


Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο, χαράζουμε την πίτα 

     
                            Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45-60 λεπτά αναλόγως το φούρνο


 Γενικές οδηγίες:   Στις ετικέτες   Πίτες,

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μανιτάρια πανέ-σνίτσελ!


Ζαρκαδίσιο-Μακρολεπιώτα η ψηλή.


 Καρποφορεί από το Μάιο έως τον Νοέμβριο συνήθως κατά ομάδες σε δάση, σε άκρες δασών, κατά μήκος δρόμων , σε ξέφωτα, βοσκοτόπια, σε θαμνότοπους, σε φωτεινά , ηλιόλουστα μέρη.Κοινό σε όλων των ειδών τα δάση,ένα από τα πιο γνωστά φαγώσιμα είδη στην Ελλάδα.


 Οι μεγάλες διαστάσεις , τα χρώματα , το λεπιδωτό καπέλο, το διπλό, κινητό δακτυλίδι και οι τεθλασμένες ζώνες στο ποδιού δεν κοκκινίζει αν ξυθεί είναι το κλειδί αναγνώρισης του μανιταριού.


Φαγώσιμο, νόστιμο. Το πιο γνωστό ίσως μανιτάρι στην Ελλάδα.
Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και ταιριάζει με πάρα πολλά υλικά.


Ένας τρόπος είναι να παναριστεί και να τηγανιστεί σε ζεστό λάδι



Συνταγή: http://manitarosyntages.blogspot.gr/2012/09/blog-post_28.html



Υ.Γ.  Οι πληροφορίες για τα μανιτάρια από το βιβλίο του Γιώργου Κωνσταντινίδη

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Mamfis με ινδοκάρυδο και σοκολάτα!


Για την καινούρια σχολική χρονιά κερνάμε στους μικρούς μας φίλους κεκάκια με ινδοκάρυδο και σοκολάτα.


 Τους ευχόμαστε να είναι γεροί και τυχεροί. καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά του κόσμου !


Συνταγή : http://manitarosyntages.blogspot.gr/2012/08/fuit-art-cafe_21.html

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Λαζάνια με μανιτάρια και κόκκινη σάλτσα.


  
Υλικά:
15 λαζάνια
3 κούπες μανιτάρια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο     
                1 κούπα τυριά (ότι έχουμε ακόμη και φέτα) 
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 καυτερή πιπεριά και μία σκελίδα σκόρδο
αλάτι- πιπέρι- λάδι
Για την επικάλυψη:
1 κούπα κρέμα γάλακτος 
2 αυγά- 1 κούπα γάλα εβαπορέ
τυρί τριμμένο- λίγο βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
1 ποτήρι νερό


 Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφού μαλακώσουν χωρίς να μας καούν προσθέτουμε όλα τα υλικά μας ένα- ένα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράση για 10 λεπτά Προσοχή να μην γίνει στεγνή.Να είναι ζουμερή                            

Ρίχνουμε  σε ένα πυρέξ μία στρώση σκέτη τριμμένη ντομάτα και καλύπτουμε με τρία φύλα λαζάνια.Στη συνέχεια ρίχνουμε σάλτσα από τα μανιτάρια και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια.Θα έχουμε 5 στρώσεις λαζάνια και ανάμεσα τη σάλτσα μας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα λαζάνια. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, ρίχνουμε κομματάκια το βούτυρο. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά..