Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Κανελόνια γεμιστά με μανιτάρια.

Κανελόνια με μανιτάρια
Υλικά:
500 γρ. Μανιτάρια  ψιλοκομμένα (ΠΌΡΤΟ ΜΠΈΛΟ-ΑΓΑΡΙΚΆ ή αν έχουμε  άγρια – ότι έχουμε)
15-18 κανελόνια
150 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
2 ξερά κρεμμύδια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
3 αυγά
1 κούπα τυρί τριμμένο σκληρό
ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι  πιπέρι
2 ώριμες ντομάτες ή 1 κούπα χυμό ντομάτας
ποτήρι γάλα
ποτήρι νερό
1 κομμάτι τυρί φέτα
Εκτέλεση;
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια  φρέσκα και ξερά   με λίγο λάδι να μαλακώσουν . Προσθέτουμε τον κιμά και στη συνέχεια τα μανιτάρια. Προσέχουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά για  να μην τα κάψουμε. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι , το κρασί και ένα ποτήρι νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να μείνει μόνο με το λαδάκι

. Μόλις κρυώσει καλά ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να πήξει το μείγμα. Αν έχει υγρά  βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για 2 λεπτά και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην ψηθούν τα αυγά.

Οταν κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε  το τριμμένο τυρί ,ανακατεύουμε και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε από πάνω τη ψιλοκομμένη ντομάτα ή το χυμό, το νερό και το γάλα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και λίγο λάδι . 


Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 200 βαθμούς για 30 -45 ανάλογα το φούρνο μας. Αν θέλουμε τα κανελόνια μας ξεροψημένα  10 λεπτά πριν τα βγάλουμε από το φούρνο ξεσκεπάζουμε το ταψί μας αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.


Σερβίρουμε με φράσια σαλάτα  και αν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε τον κιμά και να γίνουν τα κανελόνια μας σκέτα με μανιτάρια

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Κολοκυθόπιτα γλυκιά ...με κίτρινη κολοκύθα.

 Υλικά για τη ζύμη:
Θα χρειαστούμε δύο φύλλα για το κάτω μέρος της πίτας και δύο για το επάνω.(αν ανοίξετε δικό σας φύλλο)
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  δύο φύλλα σφολιάτας. Ίνα για πάνω και ένα για κάτω

http://manitarosyntages.blogspot.gr/2014/03/blog-post_18.html
Πως θα φτιάξετε δική σας ζύμη.

Υλικά : Για τη γέμιση
1 κιλό κολοκύθα (κίτρινη ή κόκκινη)
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες γάλα
4 αυγά
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι

100 γρ. Βούτυρο.


Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Την βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι να ζεματιστεί. 


Μόλις μαλακώσει την αποσείρουμε από τη φωτιά και την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει.


Στη συνέχεια με ένα πιρούνι την λιώνουμε και την αφήνουμε να στραγγίσει λίγο ακόμη. Βάζουμε την κατσαρόλα με την κολοκύθα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά να αρχίσει η γέμιση να πείζει ελαφρώς. Προσοχή να μην μας κολλήσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Στρώνουμε στο ταψί μας τα δύο φύλλα , αφού πρώτα το αλείψουμε καλά με βούτυρο, να εξέχουν λίγο από τα τοιχώματα του ταψιού και ρίχνουμε την γέμιση .Την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού . Σκεπάζουμε την γέμιση με τα δύο φύλλα και κλείνουμε γύρο  την ζύμη...κλωθόγυρο!
Αλείφουμε την πίτα με λιωμένο βούτυρο και την ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Όταν ψυθεί την σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα


Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Σαρμαδάκια με μανιτάρια.


                              Σαρμαδάκια ή λαχανοντολμάδες με μανιτάρια


                            Ένα φαγητό εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο



                              http://manitarosyntages.blogspot.gr/2009/09/blog-post.html

Υ.Γ.  Στη σημερινή συνταγή πρόσθεσα και λίγο χοιρινό κιμά.
Η σάλτσα είναι αυγολέμονο δεμένο με λίγο νεσεστε.