Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Μηλόπιτα...για τα παιδιά της Βάσως.

Για το παιχνίδι της ΑΓΑΠΗΣ!



Απέναντι από το σπίτι μου μένει η κυρία Βάσω με τα 6 παιδιά της. Όλα είναι ανήλικα και πολύ χαριτωμένα ...η κυρία Βάσω όμως είναι άνεργη και ο σύζυγος εργάζεται εποχιακά όπου βρει μεροκάματο. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη..



Κάθε φορά λοιπόν που κάποιο από τα παιδιά της Βάσως έχει γενέθλια έρχεται η κυρία Βάσω και μου ζητάει τη συνταγή για να τους φτιάξει μια μηλόπιτα...είναι όμως η αφορμή αυτή , γιατί πάντα τη μηλόπιτα την φτιάχνω εγώ ...με πολύ αγάπη για τα παιδιά της Βάσως!




Υλικά


2/3 του πακέτου βιταμ


1 κούπα ζάχαρη


1 κούπα καρύδια


4-5 μήλα κατά προτίμηση ξινά


κανέλα.


Για το παντεσπάνι


4 αυγά


1 κούπα ζάχαρη


1 και 1/2 κούπες αλεύρι


½ μπέικεν πάουντερ


4 κουταλιές κονιάκ


Εκτέλεση


Στο ταψάκι που θα κάνουμε τη μηλόπιτα λειώνουμε το βιτάμ και ρίχνουμε πάνω 1 κούπα ζάχαρη. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια το καθένα. Στρώνουμε πάνω από τη ζάχαρη τα μήλα έτσι ώστε να καλύψουμε όλο το ταψί. Ρίχνουμε πάνω από τα μήλα τα χονδροκομμένα καρύδια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα. Έχουμε βάλει στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να χτυπηθούν καλά και αφού κλείσουμε το μίξερ ρίχνουμε λίγο- λίγο το αλεύρι και το μπέιν πάουντερ και ανακατεύουμε προσεκτικά. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις βγάλουμε την μηλόπιτα από το φούρνο βάζουμε πάνω από το ταψί μία πιατέλα και αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα ώστε να έρθουν τα μήλα από πάνω.


Μικρό μυστικό:


Αν κάποια κομμάτια μήλου μείνουν στο ταψί τα παίρνουμε με το μαχαίρι και τα τοποθετούμε στη θέση από όπου λείπουν.

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Σαρακοστιανές ιδέες!

Σας εύχομαι όλους να περάσετε καλά τις αποκριές και επειδή δεν υπάρχει πολύ όρεξη φέτος για διασκέδαση και ξεφάντωμα, σας δίνω κάποιες ιδέες για σαρακοστιανά..για την καθαρή Δευτέρα.

Χταπόδι ξιδάτο ...στη γάστρα.


Οπωσδήποτε χειροποίητες λαγάνες.



Μανιτάρια με καυτερή σάλτσα.



Φασόλια γίγαντες



Ντολμαδάκια με ρυζάκι και μανιτάρια.



Ταχινοσαλάτα με ρεβίθια


Καλή Αποκριά και καλή Σαρακοστή σε όλους!



Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Η χαρά των παιδιών...τα παιχνίδια στα χιόνια!

Μόνο τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν από ...ΚΡΙΣΗ !


Παίζουν, χαίρονται και κάνουν και εμας να ξεχνάμε τα προβλήματα μας.



Να μπορούσαμε να γινόμασταν για μια ακόμη φορά παιδιά!



Να ξεχάσουμε τα προβληματά μας και να χαρούμε την καθημερηνότητα.



Φυσικά παρούσα και η ΗΡΑ....




'Εχει τόσο χιόνι στο Κυπαρίσσι ...που δεν θα λύωσει ούτε το Πάσχα!



Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Ψάρι πέρκα με άσπρη σάλτσα… κουρκούτι!

Υλικά:
1 πακέτο πέρκα κατεψυγμένη
Αλεύρι
Αλάτι-πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό ενός λεμονιού
Λάδι για τηγάνι1 φλιτζάνι ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε καλά το ψάρι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το αλατοπιπερώνουμε και αφού το αλευρώνουμε το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με λάδι σπορέλαιο προσέχοντας να μην το κάψουμε.


Εκτέλεση της σάλτσας(κουρκούτι):
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μέσα στο οποίο τηγανίσαμε το ψάρι, αφού πρώτα το περάσουμε από το σουρωτήρι και το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε 5 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να σοταριστεί το αλεύρι(να μην καεί). Προσθέτουμε χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι, ψιλοκομμένο σκόρδο και το χυμό του λεμονιού. Τέλος βάζουμε με προσοχή τα κομμάτια του ψαριού μέσα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό 5-7 λεπτά. Ανακατεύουμε με προσοχή να μην κωλύσει το φαγητό και να μην μας διαλυθεί το ψάρι.


Μικρό μυστικό: Για πιο πικάντικο προσθέτουμε και λίγο χυμό ντομάτας , τότε όμως το κουρκούτι μας θα πάρει κόκκινο χρώμα. Αλάτι και λεμόνι βάζουμε όσο εμείς θέλουμε.


Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Χρόνια πολλά ...για το Γιάννη μου!

Ο μικρός μου ο γιος σήμερα γιορτάζει!



Σου εύχομαι αγόρι μου να είσαι γερός και ευτυχισμένος


Χρόνια πολλά και σε όλους ...όποιοι σήμερα γιορτάζουν!

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Σουδάκια με καραμέλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα!

Το χιόνι συνεχίζει να πέφτει και μαζί πέφτει και η διάθεσή μας. Μπορεί να είναι όμορφο αλλά μας δημιουργεί πολλά προβλήματα, όταν είναι πολύ και σε συνδυασμό με την ΚΡΊΣΗ που περνάμε κλειστήκαμε στο σπίτι και ασχολούμαστε με διάφορα χόμπι μας. Έφτιαξα λοιπόν σήμερα λίγα σουδάκια για να γλυκάνουμε τον πόνο μας.

Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ:1 κούπα τσαγιού βούτυρο LOURPAK SOFT

1 κούπα νερό

1 κούπα αλεύρι σκληρό

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι μπέικν πάουντερ

3 αυγά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

350 γρ. γάλα φρέσκο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

80 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

3 κρόκοι αυγών

40 γρ. κορν φλάουερ

1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

1 κούπα ζάχαρη

½ κούπας νερό

2 κουταλιές σούπας γλυκόζη

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ:
1 κούπα ξεφλουδισμένα, ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα.

Εκτέλεση:ΓΙΑ ΣΟΥ:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε το μείγμα για τρία περίπου λεπτά να κρυώσει. Ρίχνουμε στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη. Στο ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί κόβουμε τα σου, αφού πρώτα βάλουμε τη ζύμη σε κορνέ. Γίνονται περίπου 20-25 κομμάτια. Ψήνουμε στους 180οC σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο. Προσοχή, κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν πρέπει να ανοίξουμε το φούρνο. Όταν φουσκώσουν και πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για να στεγνώσουν.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με τη βανίλια. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά. Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε μία λεία υφή.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βράζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσοχή να μην κάψουμε την καραμέλα και να μην καούμε!



ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Με τη μύτη ενός μαχαιριού τρυπάμε τα σου και τα γεμίζουμε με κρέμα που έχουμε βάλει στο κορνέ. Με προσοχή, βουτάμε τη μία πλευρά στη ζεστή καραμέλα και τα πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.


Υ.Γ. Μπορούμε αν θέλουμε τα σουδάκια να τα γεμίσουμε και με αλμυρή κρέμα που θα κάνουμε με διάφορα μαλακά τυριά.


Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Το δέκα...το καλό!

Μόλις κυκλοφόρησε!


ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η… ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΑΣ Θέλετε να έχετε στην πόρτα σας το fuit
κάθε 1η του μήνα; Θέλετε να ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ την προσπάθεια που κάνουμε για να κρατήσουμε ζωντανό το περιοδικό
που τόσο αγαπήσατε; ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ… ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ και ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ να συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε… ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 50 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς)ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 30 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς)
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ τα στοιχεία σας στη σχετική φόρμα
ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ μαζί μας στα τηλέφωνα:
24620-23332 & 6937012345
και ηλεκτρονικά στο fuitplus@gmail.com

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Ασπρίσαν όλα γύρω μας!

Καλημέρα σε όλους! Άσπρη μέρα κάτασπρη!


Το χιόνι που έπεσε και πέφτει ακόμη είναι πολύ.


Είναι όμως και πολλά τα προβλήματα που μας δημιούργησε.


Σκέπασε τα πάντα και μας έκλεισε στα σπίτια.



Η χαρά των μαθητών μεγάλη...κλειστά όλα τα σχολεία.



Παρ' όλα τα προβλήματα δεν παύει να είναι πολύ όμορφο το τοπίο



Να είστε καλά όλοι!