Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011
Πατατοσαλάτα...εύκολη και νόστιμη!
Είναι πανέμορφα έξω και μετά από μια μεγάλη βόλτα γυρίσαμε σπίτι και δεν είχα πολύ όρεξη για μαγείρεμα.
Με ότι υλικά είχα ετοίμασα ένα γρήγορο φαγητό.
Έβρασα πέντε μεγάλες πατάτες κομμένες σε κομμάτια για να βράσουν εύκολα.
Δύο αυγά καλά βρασμένα κομμένα σε μικρά κομμάτια και δύο φρέσκα κρεμμυδάκια.
Δύο κουταλιές σούπας μαγιονέζα, λάδι, αλάτι και το χυμό ενός λεμονιού.
Όλα αυτά τα υλικά σε ένα μπολ τα ανακάτεψα και τα έβαλα δέκα λεπτά στο ψυγείο να κρυώσουν. Έτοιμη η πατατοσαλάτα!
Είχα και λίγο στήθος κοτόπουλο το έκοψα μικρά κομμάτια ,το χτύπησα λίγο για να γίνει λεπτό και αφού το πανάρισα το έψησα στο τηγάνι.
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011
Μανιταροκεφτέδες ...με άσπρη σάλτσα!
Έκανα μανιταροκεφτέδες με άσπρη σάλτσα.
Τη συνταγή για τους μανιταροκεφτέδες την έχω σε παλιά ανάρτηση οπότε θα σας γράψω μόνο τη συνταγή της σάλτσας.
Φτιάξαμε και τηγανίσαμε τους κεφτέδες.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011
Κροκέτες ...με μανιτάρια!
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά: ½ κιλό μανιτάρια άγρια: καλογράκια-κοκκινούσκες κ.λ
Καλλιεργήσιμα: ασπρομανίταρα, πλευροτούς κ.λ.
½ κιλό πατάτες
1 αυγό
1 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
λίγη φρυγανιά
Εκτέλεση : 1. Βράζουμε τις πατάτες και τις αλέθουμε όπως όταν κάνουμε τον πουρέ.
2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια τα σοτάρουμε καλά χωρίς να τα κάψουμε και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο 3. Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τις πατάτες, τα μανιτάρια, το μαϊντανό και ένα αυγό Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο πριν τα μαγειρέψουμε
4. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα μας σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε τις κροκέτες προσεκτικά για να μην μας διαλυθούν. 5. Όταν ροδοκοκκινίσουν τις βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσει το περίσσιο λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές συνοδεύοντας τις με σαλάτα ντομάτα και τζατζίκι.
Μικρό μυστικό:
Αν το μείγμα που κάναμε με όλα τα υλικά γίνει λίγο μαλακό τότε ρίχνουμε και 2 κουταλιές φρυγανιά για να απορροφήσει τα περίσσια υγρά.
Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011
Ο καιρός τρελάθηκε!
Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011
Κανταϊφι...γλυκίες αναμνήσεις!
Τέλειωσαν και μαζί τους πήραν τις προετοιμασίες, τις γεύσεις και τις μυρουδιές από κάθε κουζίνα. Λίγο πολύ όλες και όλοι φτιάξαμε ή δοκιμάσαμε κουραμπιέδες, μελομακάρονα ,μπακλαβά,κανταΐφι κ.λ.
Επέλεξα για σήμερα να σας κεράσω το κανταΐφι μου και όπως λένε οι δικοί μου...πάντα μου πετυχαίνει! Υπερβολές...πάντως προσπαθώ!
Υλικά:
½ κιλού φύλλο κανταΐφι
3 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές κανέλα
½ κουταλιού γαρίφαλο
Μία κούπα λάδι σπορέλαιο
½ κούπας βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
2 ,5 κούπες νερό
2 κουταλιές γλυκόζη
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια και την κανέλα και τα ανακατεύουμε ώστε να πάει η κανέλα σε όλα τα καρύδια.
Βάζουμε τα κανταϊφάκια στο ταψί μας και με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε μία κουταλιά λάδι σπορέλαιο σε κάθε κανταΐφι και με ένα μικρό κουταλάκι λίγο λιωμένο βούτυρο.
Αν θέλουμε καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και φυλάγουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για να το ψήσουμε όποτε θέλουμε .
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το γλυκό στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για μία περίπου ώρα. Το γλυκό πρέπει να ροδίσει καλά χωρίς να καεί. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο βάζουμε να βράσουν τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά.