Υλικά: 500 γρ. Μορχέλες
2 κουταλιές Βούτυρο
αλάτι –πιπέρι
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
χυμό ενός λεμονιού
½ του ποτηριού του κρασιού κονιάκ
Εκτέλεση:
1. Σε μία λεκάνη με νερό ρίχνουμε λίγο αλάτι και βάζουμε μέσα τις μορχέλες να μείνουν για 10 λεπτά περίπου. Τις πλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει όλο το νερό. Αν οι μορχέλες είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση.
2. Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε τις μορχέλες .Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.
3. Προσθέτουμε το κονιάκ και τελευταία την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε το φαγητό ώσπου να γίνει η κρέμα απαλή.
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με συνοδεία πατατοσαλάτας και λευκό κρασί.
Μικρό μυστικό:
Μπορούμε να σερβίρουμε τις μορχέλες πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
10 σχόλια:
Oύτε που τα έχω ακούσει, πόσο μάλλον να τα έχω δοκιμάσει!!! Ζηλεύω, ξαναλέω!!!
Ολο εκπλήξεις μας είσαι Δήμητρά μου, υπέροχο φαίνεται, αλλά που να τα βρω αυτά τα μανιταράκια που φαίνονται και σούπερ???
Πολλά φιλιά!
Τα έχω ξανακούσει αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει, πολύ θέλω να τα δοκιμάσω αφού αγαπάω πολύ τα μανιταράκια, δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο μου.
Κορίτσια καλημέρα σας. Τα μανιτάρια που μαγείρεψα σήμερα είναι τα πρώτα που βρήκαμε φέτος. Είναι μορχέλες και βγαίνουν σε καμένα και πλημυρισμένα εδάφη.Λέγονται μορχέλες και είναι πολύ νόστιμα.Την συνταγή μπορείτε να την κάνετε και με μανιτάρια του εμπορίου.
Καλησπέρα Δήμητρα με τα ωραία σου μανιτάρια!!!
Υπέροχα τα μανιτάρια αυτά Δήμητρα. Δεν τα ξέρω καν ούτε σε όψη ούτε σε όνομα. Κυκλοφορούν στο εμπόριο ή μόνο λίγοι τυχεροί που τα μαζεύουν έχουν το προνόμιο να τα δοκιμάσουν;
Την καλησπέρα μου!
Δημητρούλα υπέροχα! Τα μανιτάρια μορχέλες μόνο ακουστά τα έχω. Πρέπει να είναι πολύ γευστικά!
Τι τυχερή που βρίσκεις εύκολα τόσες λιχουδιές! Δεν τολμώ να μαζέψω μανιτάρια γιατί δεν τα γνωρίζω καθόλου! Μόνο καλλιεργημένα παίρνω
Τι εντυπωσιακή εμφάνιση που έχουν!!!
μου αρέσει τρελά το μυστικό.....
Δημοσίευση σχολίου