Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Χαρούμενες ευχές...χαρούμενες γιορτές!

Να γυρίσουμε το χρόνο πίσω ,δεν γίνεται.
Να ξαναγίνουμε παιδιά αποκλείεται!

Να πούμε ευχές από την καρδιά μας όπως κάποτε στα κάλαντα έχουμε το δικαίωμα.
Να είμαστε αισιόδοξοι κόντρα στη απαισιοδοξία των καιρών επιβάλλεται!

Βλέπουμε την Ελλάδα μας όμορφη απ' άκρη σε άκρη .
Νοιώθουμε τις γιορτές όπως παλιά.
Κι αυτά δεν τα διαπραγματευόμαστε
Είναι η δική μας κόκκινη γραμμή και σε καμιά Τρόικα , κανένα Δ.Ν.Τ. δεν πα επιτρέψουμε να την καταργήσει!

Μας κόβουν τους μισθούς μας, κουμαντάρουν το παρόν μας και προγραμματίζουν το μέλλον μας!
Θέλουν να μας κάνουν να πάψουμε να είμαστε Έλληνες!
Ε΄ αυτό δεν θα το καταφέρουν ποτέ!
Μας ανήκει και είναι τώρα πια η μοναδική κληρονομιά για τα παιδιά μας.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2011!

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Γλυκιά ...σοκολατίνα!

Γλυκιές χριστουγεννιάτικες σοκολατίνες!

Ένα κέρασμα που το τρώνε όλοι και κρατάει πολύ καιρό.

Θα χρειαστούμε δύο πακέτα μπισκότα , ένα Βιτάμ, ένα ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη, δύο ποτήρια χοντροκομμένα καρύδια ,ένα ποτήρι γάλα χλιαρό, ένα κουταλάκι του καφέ κακάο, έναν κρόκο αυγού, ένα ποτήρι του κρασιού κονιάκ ,δύο βανίλιες και 200γρ. κουβερτούρα.

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Κόβουμε τα μπισκότα στο μούλτι...
Ας υπάρχουν και κάποια κομμάτια λίγο πιο μεγάλα..προσέχουμε να μην γίνουν σκόνη.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το Βιτάμ να αφρατέψουν και βάζουμε σε μία λεκάνη το μείγμα ,τα μπισκότα, το γάλα, το κακάο, τις βανίλιες και τα καρύδια , ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει ελαφρώς.

Πλάθουμε τις σοκολατίνες μας στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού και με το δάχτυλό μας πιέζουμε την επάνω επιφάνεια να σχηματίσουμε ένα ελαφρύ βαθούλωμα.
Τοποθετούμε τις σοκολατίνες μας σε δίσκο όπου έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε πάλι για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν. Οταν πλάθουμε βουτάμε τα χέρια μας στο κονιάκ για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας.

Σε μπελ-μαρί λυώνουμε την κουβερτούρα και την αραιώνουμε με δύο-τρείς κουταλιές σπορέλαιο. Βουτάμε μία μία την σοκολατίνα στην κουβερτούρα και τις τοποθετούμε πάλι στο δίσκο για να παγώσουν.

Πριν παγώσει η κουβερτούρα τις στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο καρύδι.

Τις αφήνουμε σε κρύο περιβάλλον να παγώσει η κουβερτούρα...ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ...για να μην μας αρπίσει η σοκολάτα.

Αφού παγώσει η σοκολάτα και τις περάσουμε στα χαρτάκια τις μαζεύουμε σε κλειστό δοχείο και τις βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Επιτέλους...Χιόνισε!

Επιτέλους...Χιόνισε!
Επιτέλους ...και μια άσπρη μέρα!
Ξυπνήσαμε σήμερα με χιονιά. Χιόνι ακούγαμε και χιόνι δεν βλέπαμε.
Να μπούμε και λίγο στο πνεύμα των Χριστουγέννων γιατί με τις λιακάδες που είχαμε τις τελευταίες μέρες δεν μπορούσαμε να νοιώσουμε ότι έρχονται Χριστούγεννα
Πήγα στο γραφείο σήμερα χωρίς αυτοκίνητο για να γευτώ λίγο το χιόνι και τις ομορφιές του.
Περνώντας έξω από το 4ο Δημοτικό σχολείο είδα την αυλή έρημη...κλειστά τα σχολεία λόγω καιρού...χαρά τα παιδιά!

Η παιδική χαρά ...δίπλα στο σχολείο και αυτή άδεια.
Χαρά θεού να περπατάς μέσα στο χιόνι.
Τα δένδρα στολίστηκαν...

και οι ασκήμιες καλύφτηκαν..

Ένας πιτσιρικάς δεν φοβήθηκε το κρύο και βγήκε για παιχνίδι...
-Έρχονται και οι φίλοι μου , μου είπε, θα φτιάξουμε χιονάνθρωπο!
Έτρεχε και χοροπηδούσε μέσα στο χιόνι ...αυτές είναι χαρούλες!
Ακόμη και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια φάνηκαν σήμερα πιο όμορφα.
Και το πιο όμορφο θέαμα ήταν τα κρύσταλλα..

Τα κρύσταλλα ήταν η μεγάλη μας χαρά όταν ήμασταν παιδιά...
Καλό χειμώνα και καλές γιορτές λοιπόν σε όλους !

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Τώρα τα ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΪΟΝΤΑ μας ...και στα Τρίκαλα.

Την Πέμπτη το βράδυ ήμασταν καλεσμένοι στα εγκαίνια ενός καινούριου μαγαζιού στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας.

Σ' ένα μαγαζί βιολογικών προϊόντων..ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΥΣΕΩΝ, το όνομα του μαγαζιού.

Ένα μαγαζί φτιαγμένο με μεράκι και γούστο. Τα προϊόντα του διαλεγμένα με προσοχή έτοιμα να ικανοποιήσουν τον κάθε πελάτη με τον καλύτερο τρόπο.


Σ΄αυτό λοιπόν το μαγαζί δεν μπορούσαν να λείπουν τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!

Και φυσικά το βιβλίο ...Μανιτάρια από το δάσος στην κουζίνα.
Έγινε παρουσίαση του βιβλίου και περισσότερο ενημερώθηκαν οι πελάτες για τη ωφελημότητα των μανιταριών στη διατροφή μας.

Όλοι είχαν κάτι να πούνε και να ρωτήσουν για το πως μαγειρεύουμε ,πως μαζεύουμε και πως συντηρούμε τα μανιτάρια μας ...τα άγρια αλλά και της καλλιέργειας


Ο Νίκος ,ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ένας εξαιρετικός άνθρωπος ,ευγενικός ,πρόθυμος με όλους φρόντισε να περάσουμε μια πολύ όμορφη βραδιά.

Δεν έλειψε και ο Σεφ Ηλίας Σταφυλάς Τρικαλινός και αυτός ,ο οποίος είχε φτιάξει καταπληκτικούς μεζέδες. Ξεχώρισαν το ριζότο με κάστανα και μανιτάρια, τα μανιτάρια με χυμό καρύδας και η μανιταρόπιτα.

Φυσικά το έπαιξα και συγραφέας...υπέγραψα και βιβλία για τους πελάτες!!!
ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΣΥΓΡΑΦΕΑΣ...Εγω δηλώνω με περηφάνια ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ!



Την τιμητική του στη βραδιά των εγκαινίων είχε και ο Φώτης Παρασκευίδης μανιταρισυλέκτης και πετυχημένος επιχειρηματίας στο θέμα ΜΑΝΙΤΑΡΙ στα Γρεβενά και όχι μόνο. Μαζί του οι ακούραστοι συνεργάτες Γιώτα και Στέλλα που έστησαν με πολύ γούστο και μεράκι τα ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΪΟΝΤΑ των Γρεβενών

Γενικά ήταν μια βραδιά όμορφη νόστιμη και πολύ μα πολύ φιλική.


Καλές δουλειές Νίκο ! Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου. Το μαγαζί σου πανέμορφο και τα προϊόντα σου επιλεγμένα ένα -ένα και προπάντων υγιεινά και σε πολύ καλές τιμές.





Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Μαγειρεύουμε ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Δεν θα μπορούσα να λείπω από αυτή την προσπάθεια...ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΆ και με Ελληνικά προϊόντα!
Η φίλη μας η Λίλα με την πρωτοβουλία που πήρε μας έκανε να σκεφτούμε και να δράσουμε σαν Έλληνες..καιρός ήταν!
Έφτιαξα λοιπόν πολύ γρήγορα μια ομελέτα με άγρια μανιτάρια.
Εσείς μπορείτε να την κάνετε με ότι μανιτάρια έχετε αγοράσει από τη λαϊκή αγορά ή το σούπερ μάρκετ.

Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε μέτρια κομμάτια ,τα αλατίζουμε ,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.

Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ρίχνουμε πάνω από τα μανιτάρια. Ψήνουμε την ομελέτα καλά προσέχοντας να μην την κάψουμε.

Ψιλοκόβουμε πάνω από την ομελέτα φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και διάφορα τυριά.
Υ.Γ. Εμείς εδώ στην επαρχία μεγαλώσαμε τρώγοντας ...πολύ ομελέτα!

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Ετοιμασίες για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Καλή εβδομάδα φίλοι μου.
Έχουμε όλοι ξεκινήσει τις ετοιμασίες για τις γιορτές που πλησιάζουν.
Το Σαββατοκύριακο είχα πάει στο χωριό να καθαρίσω και να στολίσω το σπίτι. Ο καιρός ήταν πολύ βροχερός και λίγα πράγματα κατάφερα να φτιάξω.
Έτσι ασχολήθηκα πάλι με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική
Με ότι υλικά υπήρχαν στο χωριό φυσικά.

Έφτιαξα ένα γλυκό στα μπαλάκια κάτι μεταξύ τσιζ κέικ και μους σοκολάτα.
Με λίγα μπισκότα και δύο κουταλιές βούτυρο έφτιαξα μία βάση και την έβαλα στα μπαλάκια

Με ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και ένα κρέμα γάλακτος ,τρεις κουταλιές ζάχαρη και τρεις κόρν φλάουρ έκανα μία κρέμα την οποία έριξα πάνω από τα μπισκότα.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και μία βανίλια ή ξύσμα λεμόνι.

150 γραμμάρια κουβερτούρα τη διέλυσα σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζεστή κρέμα γάλακτος και έκανα μία μους σοκολάτα την οποία αφού άφησα για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει την έριξα πάνω από την άσπρη κρέμα.

Και επειδή δεν μπορούσα να βάλω στο γλυκό μου ...μανιτάρια, το στόλισα με ζαχαρωτά μανιταράκια!

Τέλος πρόσθεσα κομμάτια μπανάνας και μία κουταλιά γλυκό βύσσινο!
Έγινε πολύ νόστιμο και πολύ γρήγορα..δεν πρόλαβα ούτε κουταλιά.

Έκανα και τα νηστίσιμα δενδράκια της ΜΙΚΡΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Κική δεν είχα ούτε χρώμα ζαχαροπλαστικής ούτε στολίδια .Έτσι τα έκανα χιονισμένα τα δενδράκια σου .Έγιναν πολύ νόστιμα και πολύ όμορφα.

Και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσε από το στολισμό του σπιτιού να λείπουν ...
τα μανιταράκια και τα αγγελάκια
Καλό κουράγιο σε όλους ...για τις ετοιμασίες των Χριστουγέννων