Όταν ειδικά αυτά τα έχεις σε ποσότητα και σε ποιότητα τότε μπορείς πιο εύκολα και να αυτοσχεδιάσεις και να ξεφύγεις απ' τα συνηθισμένα πιάτα.
Φέτος λοιπόν που τα μανιτάρια ήταν και πολλά και καλά δοκίμασα συνταγές στις οποίες το μανιτάρι είναι το κυρίαρχο υλικό και όχι συμπλήρωμα, συνοδευτικό ή γαρνίρισμα.
Ένα λοιπόν απ' τα πιάτα αυτά σας παρουσιάζω σήμερα.
Υλικά:
4 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια , ότι μανιτάρια έχουμε
4 κρεμμύδια ξερά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ώριμες ντομάτες
2 φύλλα δάφνη
Φρέσκο δυόσμο
Μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Σκόρδο
Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί
Λίγη κόκκινη πιπεριά καυτερή
Ενα ποτηράκι του κρασιού λάδιΨιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε με το λάδι, προσέχουμε να μην τα κάψουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια , ψιλοκομμένα και αυτά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και δύο ποτύρια του νερού νερό και βράζουμε το φαγητό
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Το φαγητό αυτό μπορεί να σερβησισρεί σαν πρώτο πιάτο ή να το συνοδεύσουμε με μακαρόνια ή ρύζι.
Μια πολύ καλή συνταγή για αυτές τις μέρες της νηστείας.
Καλή επιτυχία ...σε όσους τη δοκιμάσουν.