Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Ενα γλυκό κέρασμα ...για τις γλυκές σας ευχές!

Ευχαριστώ όλους σας για τις ευχές σας και τα καλά σας λόγια.

Υ।Γ। Τη συνταγή από τις σοκολατίνες σε άλλη ανάρτηση.

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Καστανοπάζαρο στο ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ ΒΟΙΟΥ!

Πεντάλοφος...ονειρεμένος τόπος!
Με την πολύχρωμη φύση και τους ζεστούς ανθρώπους!

Με τα πέτρινα αριστουργήματα του...

Με σήμα κατατεθέν του ...γητευτή της πέτρας!
Και τη γυναίκα της Πίνδου...

Και το γνωστό ...ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΖΑΡΟ!

Κυριακή 24Οκτωβρίου २०१० ώρα १२ η γιορτή ξεκινάει...
Τα χάλκινα του Πενταλόφου-Οι Μινάδες-επί το έργο!

Ξεκίνημα με τα κεράσματα για το καλωσόρισμα!

Ντόπιοι με παραδοσιακές στολές ανοίγουν το χορό!

Ο χορός μεγάλωσε ...και άπλωσε!

Τα κάστανα μπόλικα...
Κάστανα ψημένα ...

Και αχνιστά βραστά...
Εικόνες ατελείωτες που σε χαλαρώνουν και σε παρασαίρνουν!!!


Υ.Γ. Η συνέχεια της καστανογιορτής στην επόμενη ανάρτηση...με κάστανα και κεράσματα!

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΜΕΡΑ...χίλιες εκπλήξεις και ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς!


Καλημέρα φίλες και φίλοι μου.
Και να 'μου τόλεγαν δεν θα το πίστευα. Και νάβλεπα μόνο τις φωτογραφίες δεν θα το χόρταινα. Για την συνάντηση μας στις 16-10-2010 λέω. Και για τις αμέτρητες εκπλήξεις σε μία και μόνη μέρα .Από το υπέροχο ,κομψό ,λαμπερό κτήριο.Την ζεστή υποδοχή και την άρτια σε επαγγελματικά πρότυπα οργάνωση .


Τις χρήσιμες εισηγήσεις από πρόσωπα του χώρου της μαγειρικής



της φωτογραφίας....



και της ενημέρωσης.



Τα δικά σας ...άντε και λίγο και δικά μου...αριστουργήματα



Τη γνωριμία μας που τώρα έγινε φιλία.

Γιατί άλλο πράγμα να διαβάζεις και άλλο να ανοίγεις την αγκαλιά σου σε ανθρώπους με ίδια ενδιαφέροντα

Αξέχαστη μέρα ειλικρινά και σας ευχαριστώ όλους.


Καλούδια δόξα το Θεό πολλά και νόστιμα και τα γεύτηκα όλα.

Φαντάζομαι πως το ίδιο κάνατε και σεις.


Για σήμερα με την άδεια του ΓΙΑΝΝΗ προσφέρω σε όλους σας τις θαυμαστές δημιουργίες του।





Και ας γίνει αυτή η πρώτη μας συνάντηση απ' αρχή και για άλλες συναντήσεις και άλλες δραστηριότητες


Εγώ προσωπικά κόλλησα σε κείνη την πρόταση κοινής έκδοσης για φιλανθρωπικό σκοπό ।

Τόσο που φοράω από τώρα την ποδιά μου και αρχίζω ...το μαγείρεμα!

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Σουφλέ ...με μανιτάρια.

Έχουν 10 μέρες που έφυγαν τα παιδιά.Ολες αυτές τις μέρες δεν υπήρχε όρεξη για δημιουργία...ούτε καν για μαγείρεμα.
Σήμερα είμαι καλά.
Βγήκαμε στο δάσος ,χαλαρώσαμε και μαζέψαμε τα αγαπημένα μας μανιτάρια ...τα καλογράκια.

Τα έφερα στο σπίτι και είπα να μαγειρέψω μία αγαπημένη μου συνταγή.

Τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε,τα καθαρίζουμε από τα φύλλα ή τα χώματα με ένα βρεγμένο πανί.
Για το σουφλέ με μανιτάρια θα χρειαστούμε:

Ένα πακέτο ταλιατέλες ή ότι ζυμαρικό θέλετε.

Δύο κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια ασπρομανίταρα. Εγώ έβαλα καλογράκια που μάζεψα από το δάσος.

Μία κούπα τσαγιού τριμμένα μαλακά τυριά , ότι έχουμε στο σπίτι.

100 γρ. μπέικον και 100γρ. γαλοπούλα ψιλοκομμένα.

3 αυγά

2 κούπες γάλα

Ένα κουτί κρέμα γάλακτος(100 γρ.)

Αλάτι και ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι.


Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια...

Σε νερό που βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και βράζουμε τις ταλιατέλες μέτρια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το μπέικον, τη γαλοπούλα και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.


Ρίχνουμε τις μισές ταλιατέλες σε ένα ταψάκι και τις ανακατεύουμε με τα μισά τριμμένα τυριά.

Πάνω από τις ταλιατέλες ρίχνουμε τα σοταρισμένα μας υλικά, μπέικον, γαλοπούλα μανιτάρια και τις υπόλοιπες ταλιατέλες.


Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος , λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Όλο αυτό το μείγμα το αδειάζουμε πάνω από το φαγητό μας και τελειώνουμε πασπαλιζοντάς το με τα υπόλοιπα τυριά.


Σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτό και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.


Μικρό μυστικό:

Πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά για να πάρει το φαγητό μας λίγο ροδοκόκκινο χρώμα.


Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ...και το συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα.

Εμείς ήπιαμε και ένα ποτηράκι φρέσκο μούστο ...στην υγιά των παιδιών μας και ευχυθήκαμε:
Καλή αντάμωση!!!

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ...ΠΛΗΓΩΝΕΙ!

- Πριν 50 χρόνια 10χρονο παιδί τότε στο σταθμό των τρένων ξεπροβοδούσα τον 32χρονό πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟ που έφευγε εργάτης στη Γερμανία...για το ΚΑΛΟ μου, όπως μου έλεγαν।Να βγάλει λεφτά ,να σπουδάσουμε,να ζήσουμε καλλίτερα...

- Σήμερα 60χρονος ... φρεσκοσυνταξιούχος πιά στο Αεροδρόμιο αποχαιρέτησα το γιο μου ΓΙΩΡΓΟ 32χρονός κατά σύμπτωση κι'αυτός που φεύγει επιστήμονας να εργαστεί στο ερευνητικό κέντρο του ΧΙΟΥΣΤΟΝ στο ΤΕΞΑΣ... για το ΚΑΛΟ του, όπως του λέγαμε όλοι...

-Σύμπτωση; ειρωνεία της τύχης; Ή η μοίρα της ΕΛΛΑΔΑΣ;

Να ξενιτεύεσαι για να σπουδάσεις τα παιδιά σου!

Να σπουδάζεις τα παιδιά σου και να πρέπει να ξενιτευτούν για να βρουν δουλειά!

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ...ως πότε θα διώχνεις τα παιδιά σου; Ως πότε θα πληγώνεις όλους εμάς;

Και σεις ατσαλάκωτοι...παραθυράτοι...με την ξύλινη γλώσσα και τα ατελείωτα ΘΑ, πότε θα ξυπνήσετε; πότε θα κάνετε κάτι;

Πότε επιτέλους θα ντραπείτε; Γιατί αν δεν κάνετε κάτι εσείς, κάποια στιγμή θα κάνουμε εμείς! Και τότε ο Θεός να βάλει το χέρι του!!!

Παιδί μου ώρα σου καλή! Κράτα στην καρδιά σου την ΕΛΛΑΔΑ! Η πατρίδα σου είναι όμορφη, έχει δυνατότητες, έχει Ιστορία!

Αυτοί που την κυβέρνησαν και την κατάντησαν έτσι είναι οι ανίκανοι,αυτούς να τους ξεχάσεις।

Υ.Γ. Το παραπάνω κομμάτι γραμμένο από το σύζυγο μου Χρήστο ,είναι αφιερωμένο στα παιδιά μας στη Σάσσα και στο Γιώργο που έφυγαν στην Αμερική.

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Μανιτάρια, πλευροτούς...με κολοκυθάκια.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά: 500 γρ. φρέσκα και τρυφερά κολοκυθάκια

500 γρ. μανιτάρια πλευροτούς

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

2 σκελίδες σκόρδο

Λάδι-αλάτι-πιπέρι-λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια.
  2. Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε τετράγωνα κομμάτια.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μας.
  5. Ανακατεύουμε ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι με το χυμό ενός λεμονιού , το σκόρδο ψιλοκομμένο και το προσθέτουμε στα λαχανικά.

Μικρό μυστικό:

Τα μανιτάρια που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι πολύ τρυφερά και να αφαιρέσουμε το σκληρό τους ποδαράκι.